Voelde me zaterdag gelukkig weer wat beter en ben ‘s middags alsnog naar Utrecht vertrokken. Zondag was het prachtig herfstweer en dus helemaal goed voor een wandeling in het herfstbos. Het was heerlijk om weer in het bos te lopen en ik heb me voorgenomen vaker het bos op te zoeken voor een flinke wandeling.

aapjes kijken

Maandag zijn we naar de Apenheul gegaan. Gelukkig hebben weermannen/-vrouwen het regelmatig mis en de beloofde regen bleef uit. We wandelde in een rustig herfstzonnetje door het park en langs de apen. Het was lang geleden dat ik daar voor het laatst was en ik vond het leuk om weer terug te zijn. Ik heb natuurlijk ook hiervoor weer het plan om snel weer een keertje te gaan.

Mijn beste vriendin noemt mij Erna van Plan en dat past ook wel bij me. Er zullen altijd dingen zijn die ik van plan ben te gaan doen en de meeste plannen zal ik waarschijnlijk niet gaan uitvoeren, maar een aantal plannen zullen wel uitgevoerd worden en dat zijn juist de dingen die het leven zo aangenaam maken. En dus staat voor het komend voorjaar een nieuw bezoek aan de Apenheul in de planning.
Ik heb erg genoten van het bezoek aan mijn vriendin en haar man. Niet alleen vanwege de leuke uitjes, het gezellig samen zijn, de mooie omgeving waarin ze wonen, maar vooral vanwege het feit dat ze ervoor zorgen dat ik me altijd heel erg welkom voel.

Dan was er ook nog het moment van de waarheid over de werking van de ijsmuts en het lijkt er vooralsnog op dat ik niet voor niets met dat koude ding op mijn hoofd zit. Ik verlies wel meer haar dan normaal, maar het valt niet in plukken uit en daar ben ik erg blij over.

Er zijn ook nieuwe medicijnen meegenomen uit Ghana en deze keer werd het vergezeld door een advies dat ook door mijn eigen arts gegeven zou kunnen zijn. Er staan zaken in als voldoende bewegen en stress vermijden en dan blijken de ghanese medicijnmannen moderner te zijn dan ik dacht.