Vanmiddag bij de oncoloog geweest en besloten een chemo-vakantie in te lassen. Op 16 maart, na het horen van de uitslag van de scan, wilde ik meteen na de vakantie starten met een nieuwe chemo, maar na de vakantie in Marokko denk ik daar toch wat anders over. Vlak voor vertrek heb ik me nog afgevraagd wat me bezield had om zo kort na de laatste chemo een vakantie te plannen, maar achteraf gezien was de timing perfect. Ik heb genoten van de reis en omdat buiten de reisleider niemand wist dat ik ziek ben, was dit ook vakantie van het ziek zijn. Zoals ik al eerder schreef heb ik een enorme oppepper gekregen en nieuwe energie opgedaan. Ook mijn kijk op mijn situatie is weer wat positiever. Zo hebben de eerste drie kuren een duidelijke reductie van de tumoren gegeven en de laatste drie kuren hebben de boel niet verder laten groeien, dus hebben ze feitelijk niet helemaal niets gedaan. De tijd die ik gewonnen heb met deze reductie wil ik nu gebruiken, nu ik nog in een redelijke goede conditie verkeer. Ik ben bang dat als ik nu meteen weer een volgende chemotherapie begin, mijn conditie en energieniveau naar nul keldert en dat ik dan vervolgens niet veel meer kan dan de hele dag in bed liggen slapen. Dat is niet de kwaliteit van leven waar ik voor ging. Ik wil uiteraard nog steeds extra tijd en ook heel graag veel extra tijd, maar toch ook weer niet tegen elke prijs. Wat heb ik aan tijd als ik niet de energie heb om daar iets mee te doen?

Het was geen makkelijke beslissing om een tijdelijke stop in te lassen. Het zou zo ontzettend fijn zijn wanneer de keuzes en de consequenties van die keuzes duidelijk waren, maar of een volgende chemo gaat werken kan niemand voorspellen. Ook hoe snel de boel gaat groeien nu er geen behandeling gegeven wordt, weet niemand. Elke beslissing die ik neem is in feite de juiste, maar als je zoals ik zo ontzettend graag nog een hele tijd mee zou willen gaan, wil je eigenlijk zeker weten dat die beslissing dat niet torpedeert en die zekerheid kan niemand geven. Dus hoop ik op het beste en hoop ik dat ik niet alleen nog een tijdje rond mag lopen, maar dat ik dan ook echt rond loop en geniet!

Rest nu het afwachten hoe snel de boel weer gaat groeien, want hoe sneller het groeit, hoe sneller ik weer aan de volgende chemo ga.