Over de laatste vakantie ben ik nog niet uitgepraat en de volgende vakantie is alweer geboekt. Donderdag 16 juni vertrek ik voor 10 dagen naar IJsland.
De reis voert langs gletsjers, geisers, watervallen, indrukwekkende lavavelden en vulkanen. Althans volgens de reisbeschrijving, waar ik nu wel iets anders tegenaan kijk, want daarin staat ook te lezen: “Ontspannen reistempo met veel tijd voor fotografie” en ik meen mij te herinneren dat er iets dergelijks ook te lezen stond in de beschrijving voor Marokko. De zwaarte van de reis naar Marokko is trouwens verhoogd naar 3-stippen en dat lijkt mij meer te kloppen. Het was duidelijk veel zwaarder dan verwacht, maar desalniettemin wel heel erg mooi en leuk.

In IJsland staat ook een bezoek aan een vogeleiland waar in de zomermaanden duizenden papegaaiduikers nestelen op het programma. Papegaaiduikers zien er uit als clowntjes en het lijkt me geweldig om ze te gaan zien en uiteraard uitgebreid op de foto te zetten.
De reis is in het zuiden van het land, dus onder de poolcirkel, maar ik verwacht wel iets bijzonders op 21 juni, de langste dag.

We eindigen dan weer in Reykjavik waar ik gekozen heb om een walvissafari te gaan doen. Ik hoop uiteraard dat ik een walvis ga zien, hopelijk dan ook nog dichtbij en het allermooiste zou dan natuurlijk zijn als ik een foto zoals hiernaast zou kunnen maken.
Volgens de beschrijving komt er ook nog gelegenheid om te gaan paardrijden en die kans zal ik zeker grijpen. Ik heb nog nooit op een IJslands paard gezeten, maar dat moet ook een aparte ervaring zijn. Ik wil het allemaal meemaken!

Het wordt dus weer een fotoreis, want dat is mij in Marokko erg goed bevallen. In Marokko heb ik heel veel geleerd over fotograferen en over mijn camera. Die kennis neem ik mee naar deze reis en kan ik daar verder uitbouwen. Doordat je in zo’n vakantie iedere dag heel intensief met fotografie bezig bent, leer je ook veel meer dan wanneer je een keer in de week naar een cursus gaat.

Op de vorige reis vond ik het feit dat het een intensieve reis was eigenlijk wel erg prettig. Doordat de dagen goed gevuld waren, had ik geen tijd om veel na te denken over de beslissing die ik na de vakantie in Marokko moest maken (en die ik ondertussen gemaakt heb). Ik ga er niet van uit dat ik na mijn reis naar IJsland weer zo’n beslissing moet nemen, maar in mijn situatie weet je maar nooit wat morgen weer brengt. 16 juni gaat mij in ieder geval naar IJsland brengen ongeacht beslissingen die er tussen nu en dan nog genomen moeten worden.