Vandaag bericht gekregen dat de tickets voor de reis naar IJsland flink duurder zijn geworden. Heb tegen de medewerker van de reisorganisatie gezegd dat ik er even over na wil denken of ik deze reis dan nog wel wil gaan doen. Vanavond zitten kijken naar alternatieven, maar na wat rondgekeken te hebben op het internet kom ik eigenlijk weer terug bij de fotoreis naar IJsland en dus ziet het er naar uit dat ik na er een nachtje over geslapen te hebben, zal gaan besluiten om deze prijsverhoging te accepteren.

De veranderingen die er op mijn werk aankomen, maken dat het er steeds meer naar uit gaat zien dat ik toch eerder afscheid van dat werk moet gaan nemen dan ik hoopte. Voor continuïteit in het werk moet je mij natuurlijk niet hebben. Ik begrijp het wel, maar het doet me toch veel verdriet en ik zal echt met pijn in mijn hart afscheid nemen. Zolang ik in een redelijke conditie verkeer wil ik niet  in de situatie terecht komen dat ik hele dagen thuis me ga zitten vervelen. Daarom ben ik nu al aan het kijken hoe ik straks mijn tijd nog een beetje nuttig kan besteden. Een paar weken geleden zag ik een oproep waarin stond dat er gezocht werd naar mensen die willen helpen bij het organiseren van een themadag voor mensen met uitgezaaide borstkanker in oktober 2011 en dat leek mij wel wat voor mij. Vandaag was de eerste bijeenkomst waarin we hebben zitten brainstormen over de onderwerpen die op deze dag aan de orde zouden kunnen gaan komen. In het organiseren van dit soort grote bijeenkomsten heb ik geen enkele ervaring, maar ik heb natuurlijk wel ervaring in het hebben van uitgezaaide borstkanker. Het was heel erg leuk om te doen en ik hoop dat ik een bijdrage kan gaan leveren aan deze dag.

Na de nieuwe carrière als fotograaf nu wellicht nog een nieuwe carrière in het organiseren van evenementen. Op mijn visitekaartje staat binnenkort te lezen: Erna van Galen, voor het organiseren van al uw feesten en partijen, ik zet het vervolgens ook voor u op de foto, die foto’s kan ik ook op uw – eventueel ook door mij opgezette – website plaatsen en als u wilt schrijf ik er ook nog een leuk verhaaltje bij. Nu alleen nog wachten op de eerste klanten.