Vanmiddag bij de internist geweest en de uitslag van de CT-scan van vorige week was voor mij, Youssif en niet te vergeten de ghanese medicijnman geen reden tot vrolijkheid. Alles was toch weer een beetje groter geworden en ook het vocht in de buik was weer een beetje meer geworden. Kan niet ontkennen dat ik me teleurgesteld voelde, want ik hoopte stiekem dat het in ieder geval niet erger geworden zou zijn. Volgende week dinsdag heb ik een afspraak met de oncologisch maatschappelijk werker, waarmee ik ga praten over de chemotherapie. In hetzelfde gesprek komt dan natuurlijk het gebruik van de (ijs)muts, die er voor moet gaan zorgen dat mijn haar niet uitvalt, ook aan de orde. Als de kanker zich niets aantrekt van de ghanese geneeskunde en we het blijkbaar voornamelijk over kwaliteit gaan hebben, dan wil ik in dat kader mijn haar behouden!
Een week later, op dinsdag 28 september krijg ik de eerste chemo. Blijkbaar kom ik 4 tot 5 uur aan het infuus te liggen, dus boek mee en ik ben dan ook wel toe aan een nieuwe mp3-speler (eentje waar wat meer muziek op kan om te voorkomen dat ik steeds naar hetzelfde moet luisteren).
Ik zie er vreselijk tegenop en zou het liefst alle gemaakte afspraken morgen weer afzeggen, een vakantie boeken en heel ver weg gaan.
Ver weg naar Mongolië bijvoorbeeld, waarvan ik gisteren vakantiefoto’s van Annemarie zag. Daardoor is een reis naar Mongolië op mijn nog-te-doen-lijst toegevoegd, want wat is het toch mooi daar.
Ben ook wel bang dat de chemo niks gaat doen of maar heel weinig tijdwinst zal geven en dan zou het bijna zonde van de tijd zijn. Het zou zo ontzettend prettig geweest zijn als de arts gezegd zou hebben dat het doen van deze chemo mij absoluut zeker extra tijd gaat opleveren. Maar zo werkt het helaas niet en dus moet ik afwachten, blijven hopen en mijn best doen om het positief te blijven benaderen. Ik weet wel dat wachten op de uitslag van de scan die na 3 maanden gedaan zal gaan worden zenuwslopend zal zijn.

Ondertussen zijn mijn vakantiefoto’s ook nog steeds niet op deze site terechtgekomen. Gisteravond tot laat bezig geweest maar ik krijg de slideshow niet aan de praat. Maar ik geef het niet op, want als het niet linksom gaat lukken, dan doe ik het rechtsom; die foto’s komen er aan!