In het hotel in Kampala dat het mooiste uitzicht van Kampala zou moeten hebben, ware het niet dat het een soort mistig is vandaag nog even een kort berichtje terwijl ik wacht op het busje dat mij naar Entebbe gaat brengen, vanwaar ik per speedboot (ik heb nog nooit zoveel op een boot gezeten als op deze vakantie) naar Ngamba Island gebracht ga worden. De rest van de groep gaat vandaag Kampala onveilig maken, alhoewel dat gisteravond al door enkele exemplaren gebeurd is. Braaf als ik altijd ben, ben ik in het hotel gebleven en mij voorbereid op de ontmoeting met de chimpansees. Alle batterijen van de camera zijn opgeladen, van de geheugenkaartjes alle onscherpe foto’s gewist zodat ik voldoende ruimte heb voor heel veel foto’s van de chimps (ik dacht dat ik met mijn 3 kaartjes waar zo’n 1500 foto’s op konden ruim voldoende zou hebben, maar er is hier zoveel moois te zien dat ik er vreselijk aan tekort kwam en dus heb moeten wissen tijdens de reis). Mijn grote rugzak heb ik achtergelaten bij Jeanette, die ook het inchecken via internet voor mij gaat regelen.
Ben heel benieuwd hoe het zal gaan op het eiland en hoop dat dit een fantastisch einde gaat worden van een geweldige vakantie. Morgenmiddag, na mijn wandeling met de chimps vaar ik weer terug naar Entebbe waar ik de groep weer tref. Dan eten we nog samen en dan is het op en stappen we op het vliegtuig terug naar Nederland.
Ik kan niet anders roepen dan dat Uganda een geweldig mooi land is en als je van vogels houdt (Tanja!) zeker een bezoek waard (de Schoenbekooievaar hebben we niet 1x maar 3x gespot, waanzinnig!).
Tijd om naar de chimps te gaan!