Ik zit in een compleet andere setting deze keer (thuis, laptop en regen). Vanmorgen rond 5 uur geland en ik werd tot mijn grote verbazing en genoegen opgehaald.
Maandag naar Ngamba Island gebracht en in eerste instantie was ik de enige gast, maar gelukkig kreeg ik ’s avonds nog gezelschap van Suzi uit Los Angeles. Het is toch een heel stuk leuker om een ervaring als deze met iemand te kunnen delen en gelukkig klikte het goed tussen ons. We hebben maandagavond tot ver na middernacht bij het kampvuur zitten praten.
De volgende ochtend moesten we om 6.45 uur aanwezig zijn voor de wandeling, maar eerst kregen we een zeer elegante groene overall aan en met de broekspijpen in de sokken (voor dat extra charmante effect en ook een beetje tegen de mieren) waren we klaar voor de wandeling.
Helaas mochten de camera’s niet mee op de wandeling en dat was wel jammer, want ik had heel graag een foto gehad van het moment waarop ik gevlooid werd door Ikumu, een prachtig vrouwje. Ze ging voor me zitten en zat heel aandachtig in mijn haar te peuteren en later werden mijn handen onder handen genomen. Het was onbeschrijfelijk. Vervolgens ben ik ook nog gevallen met Nani – een ander vrouwtje – op mijn rug. Met zo’n 35-40 kilo op je rug heb je niet heel veel nodig om uit balans te raken en voorover te duiken. Daar lag ik dus op mijn buik met Nani op mijn rug en ze bleef gewoon zitten waar ze zat. Het lukt niet om op te staan met haar nog steeds hangend aan mijn nek maar toen ik weer overeind gekomen was, klom ze meteen weer terug op mijn rug.
En dan spelen met Rambo, een ondeugende jongen van een jaar of 5 die zo geweldig kon lachen. Ik had niet verwacht dat het bezoek aan de gorilla’s overtroffen kon worden, maar wandelen met de chimps was heel eerlijk het absolute hoogtepunt van deze reis. Het was zo geweldig en het gevoel kan ik eigenlijk niet beschrijven. Als het kan dan ga ik heel graag nog een keertje terug naar dit eiland, want buiten de chimps was het er prachtig. Heel veel vogels en bij zonsondergang heb ik zeker een half uur staan kijken naar honderduizenden vleermuizen die in een lange stroom overvlogen.
Vandaag de vakantiewas gedaan en alle foto’s op de laptop gezet en uiteraard al twee keer bekeken. Heb ondertussen een eerste selectie gemaakt van foto’s die ik op de site wil zetten, maar omdat ik ze bijna allemaal prachtig vind zijn het er nog veel te veel en er zal zeker nog een tweede, derde, vierde en wellicht een vijfde selectie nodig zijn om een aantal over te houden wat een beetje te behappen is. Ik hoop ze dit weekend er op te zetten.