Het was de dag van de tweede chemo en ook deze keer voel ik me goed. Vooralsnog heb ik nauwelijks last van bijwerkingen en het lijkt erop dat ik deze chemotherapie redelijk goed kan verdragen. Toch wil ik niet te vroeg juichen en eerst afwachten totdat ik de eerste vier weken door ben. Vervolgens wil ik kijken of het mogelijk is om een aantal uren per week te gaan werken en beslissen hoeveel uren dat kan zijn. De afgelopen week heb ik regelmatig gedacht dat ik best naar mijn werk kon gaan, maar ik ben bang dat ik dan weer in mijn eigen val trap en veel te snel veel te veel wil gaan doen, dus zat ik niet op kantoor maar rustig thuis (maar wel iedere dag even ingelogd bij kantoor om te kijken wat ik mis – ik kan nou eenmaal moeilijk loslaten).

Liam Neeson

Liam Neeson

Vanmiddag op het moment dat ik de Taxol (de chemo) kreeg en met het visualiseren nog vers in het geheugen, stelde ik mij als rechtgeaarde Star Wars liefhebber het immense leger droids uit Attack of the clones voor, dat via het infuus mijn aderen binnen marcheerde en op weg ging naar de kankercellen om die te vernietigen. Helaas kwam later de realisatie dat ik het verkeerde leger voorgesteld had. Dit immense leger droids behoort bij The dark site en dat is natuurlijk de verkeerde kant. Misschien wilde ik kwaad met kwaad vergelden, maar de ervaring leert dat dit over het algemeen niet de juiste manier van handelen is. In de film worden deze droids door de Jedi met behulp van hun leger klonen de pan in gehakt. Aan zo’n leger heb ik natuurlijk ook niet veel!

Master Yoda

Master Yoda

Volgende week dinsdag visualiseer ik dat Luke Skywalker en Qui-Gon Jinn (gewoon omdat ik Liam Neeson errug leuk vind) met een leger Jedi, gebruikmakend van The Force, onder de bezielende leiding van Obi Wan Kenobi en Master Yoda en geholpen door een leger klonen, de kankercellen aanvallen. Deze groep zal zeker meer succes hebben dan de gevisualiseerde droids van vanmiddag.
Dit visualiseren was eigenlijk heel leuk. Het is in ieder geval een stuk leuker dan me te moeten bedenken welk gif er op dat moment mijn aderen binnenstroomt en in dit geval geldt ook nog: baat het niet dan schaadt het zeker niet! Laat de jedi maar komen!