Chemo nummer 3 zit er ook weer in en hiermee zit kuur 1 van de 6 er op. Als ik mijn ogen sluit zie ik de soldaatjes in mijn hele lichaam hun vernietigende werk doen en wil ontzettend graag dat ze hun taak uitzonderlijk goed uitvoeren en dat ik ze na kuur 6 allemaal A-tjes kan geven bij hun beoordeling.
Na de eerste chemo heb ik meerdere malen gevoeld of de klieren in mijn hals kleiner geworden waren. Ik heb net nog gevoeld en denk dat ze inderdaad wat kleiner zijn, maar ik weet het natuurlijk niet zeker. Zekerheid over de werking van de chemo krijg ik pas na de scan in januari. Tot die tijd blijf ik uiteraard zelf kijken maar dwing mijzelf ook om me niet rijk te rekenen zodat ik niet heel erg teleurgesteld word als de scan laat zien dat het niet werkt.
Vanmorgen had ik wat moeite om naar Bronovo te gaan, omdat zo’n hele dag in het ziekenhuis me nu al een beetje veel begint te worden. Met chemo aan de infuusstandaard mag je de kamer niet verlaten en daarnaast lig ik ook nog vast aan het koelapparaat van de ijsmuts. Dus lig ik de hele dag op bed, lees een beetje, luister naar muziek en maak een praatje met kamergenoten. Verder staat de dag in het teken van piepende infuuspompen en het verwisselen van de infuuszakjes. Ben blij dat ik pas over twee weken de volgende chemo krijg, maar volgende week heb ik wel een afspraak met de arts en moet er ook nog bloed geprikt worden, dus een chemoloze week betekent helaas niet ook een Bronovoloze week.

Gelukkig heb ik buiten Bronovo ook nog andere activiteiten, zoals de eerste cursus Creatief Webloggen die ik vorige week donderdag gevolgd heb. Het was vooral leuk om te horen wat de andere cursisten met hun blog willen gaan doen. Iedereen had een andere reden om een blog te starten (ik ben als enige van de groep al gestart) en die redenen waren bijzonder divers. Komende donderdag is de tweede les en daarin zal het programma dat ik gebruik om deze blog te maken besproken worden. Ik hoop in deze les nieuwe informatie over de mogelijkheden van het programma te krijgen, die ik vervolgens ter verfraaiing van deze site kan gaan gebruiken.

gecertificeerd!Vrijdag vertrek ik voor een lang weekend naar de bossen in Utrecht. Ik ga logeren bij een vriendin die vlak bij het bos woont en ga genieten van het herfstbos. Daarnaast heeft zij kaartjes voor de Apenheul en wist niemand beter dan mij om mee te nemen aapjes kijken. Als gecertificeerd gorillatrekker ben ik hier natuurlijk ook de juiste persoon voor. Ga ook van de gelegenheid gebruik maken om met mijn camera te oefenen en hoop een aantal mooie foto’s te maken van herfstbos en apen.

Gisteren heb ik een waterbak gekregen die dienst gaat doen als vijvertje in mijn achtertuin. Misschien komen er wel kikkers en padden op mijn vijvertje af. Ik heb al eens een pad in de tuin gezien, dus wie weet komend voorjaar een heuse paddentrek in mijn achtertuin!