De vakantie in Marokko zit er op en ik ben al weer thuis. Het was uiteindelijk een geweldig goed idee om deze reis te boeken, want het heeft me een enorme oppepper gegeven. De dip van de teleurstellende uitslag ben ik te boven en ik zit op dit moment vol energie en zin in het leven.

klimmen en klauteren

De reis was wel veel intensiever dan ik verwacht had. Er waren meer wandelingen en zeker het wandelen in de bergen was best heftig. Mijn conditie bleek toch niet zo slecht te zijn, alhoewel ik denk dat de sfeer, de prachtige omgeving, de aansporing van de reisleider om toch vooral mee naar boven te gaan en de helpende handen van mijn reisgenoten mij veel verder gebracht hebben dan ik ooit had kunnen denken.

"rustige" fotoreis

Ik ben ver over mijn grenzen gegaan en dat voelt ontzettend goed. Als ik naar mijzelf kijk en wat ik gedaan heb in deze vakantie geloof ik niet dat ik anderhalve week voor vertrek mijn laatste chemo gehad heb en ik geloof dan ook niet dat ik ernstig ziek ben en niet lang meer te leven zou hebben.

Naast de fysieke inspanning was er ook de inspanning om goede foto’s te maken. Bij elke foto moest worden nagedacht over techniek en compositie. De hele dag waren we bezig met diafragma, sluitertijd, iso en foto’s werden vaak met verschillende instellingen gemaakt in de zoektocht naar de juiste instelling. ’s Avonds kregen we uitleg van de reisleider en een presentatie van foto’s van de verschillende deelnemers. Ik heb genoten van deze reis en ontzettend veel geleerd over fotografie.

Een uitgebreider verslag  zal ik de komende dagen maken en foto’s komen als ik ze uitgezocht heb (het zijn er meer dan 1500 dus dat zal wat langer duren).